Kezdőlap Kedvencekhez ad Levélküldés - Kapcsolat Letöltések Ajánlatkérés

» Elérhetőség

Szűrők, vízforgatók

A víz tisztaságának alapvető feltétele a medencéhez megfelelően illesztett szűrőberendezés és szivattyú !

 Ajánló: homokszűrő berendezés (üvegszálerősítésű tartály, 5 m3/óra teljesítményű szivattyúval, 4 utas kezelő szelep)  69.000 Ft  bruttó (A kép  csak illusztráció)

 

 

 

 

 


     A  medencéhez kapcsolt szűrőberendezés feladata a vízben és a víz felszínén uszó szennyeződések kiszűrése. Ennek a célnak akkor tud megfeleni, ha a szivattyú teljesítménye illeszkedik a medence térfogatához. Érdemes figyelni arra is, hogy a berendezés tud-e kezelni egy medence porszívót. A porszívón keresztül szívott víz a mdence fenekéről szívja fel a szennyeződéseket. A jól választott szűrőberendezés alkalmas a rákapcsolható porszívó robotok működtetésére is.
Sokan fűtik a medence vizét a szezon meghosszabítása érdekében. Lehetőség van olyan szűrő-forgató berendezés alkalmazására, amelyik fel van szerelve hőcserélővel, fűtési keringető szivattyúval, vezérléssel. A vezérlésen beállítható a hőmérséklet, szűrési idő és a keringetési idő. A szivattyú kiválasztásánál figyelembe kell venni a motor áramfelvételét, üzemi feszültséget. A drágább nem biztos, hogy drágább. A szivattyúk között ugyanolyan teljesítmény leadása mellett az áramfogyasztás eltérése akár 60% is lehet, ami az üzemelés során a kisebb beruházás előnyét nagyon hamar elviszi. Nagyon fontos figyelembe venni az érintésvédelmi előírásokat. A törpefeszültségű berendezések kivételével szükség van a 30 mA-es érintésvédelem meglétére.


Beakasztható szivacsbetétes szűrők:


A kis medencék megbizható szűrője. Egyszerűen telepíthető. A kivehető szivacsbetétek tisztíthatók. A porszívó adapterrel porszívó működtetése is lehetséges.

- Előny: kedvező ár, egyszerűség, könyű telepíthetőség
- Hátrány: egybeépített szivattyú és szűrő, a medence felületéből helyet foglal el.


Filteres szűrők:


Kisebb medencék és a pezsgőfürdőknél használják leginkább ezeket a berendezéseket. Fontos a filterek tisztítása, vagy szükség esetén a cseréje. Így biztosítható a jó szűrőhatás.

- Előny: jó szűrőhatás, nincs víz veszteség a szűrő tisztításánál
- Hátrány a filterek cseréjének költsége


Homokszűrők:
          

homokszűrő berendezés     homokszűrő berendezés fűtés vezérlésselA legelterjetebb szűrőfajta az olcsó szűrőközegnek köszönhetően. A homokoszlop ellenállásának növekedésével csökken a szűrés hatékonysága. A megadott növekedés után a berendezést visszamosással tisztítani kell és utána ismét megfelelő a szűrés. A visszamosás során elfolyatott vizet pótolni kell.

- Előny: olcsó regenerálható szűrőközeg, nagy medencéknél is alacsony üzemelési költség.
- Hátrány: A filteres szűrőknél alacsonyabb szűrőhatás


Tipp: Családi medencék  berendezésének kiválasztásánál a szivattyú teljesítménye legyen elegendő a medence vízének átforgatásához naponta kétszer. Ebböl kiszámítható az üzemóra és a szükséges árammennyiség. Így eldönthetjük, hogy megéri-e drágább, de kevesebb áramot fogyasztó berendezést vásárolni.


Képgaléria

homokszűrő rozsdamentes tartállyal
szűrő berendezés nagy medencékhez
filteres szűrő vízforgatóval
homokszűrő vízforgatóval
DWS szűrőberendezés
filterek vízforgatóval szerelve
eh15
szűrő berendezés fűtéssel és vezérléssel
dekorációba szerelt szűrő